İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, “Engelleri aşmanın en güçlü yolu; empatiyi büyütmek, gönüllere dokunmak ve hayatı birlikte kolaylaştırmaktır.
10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası vesilesiyle; özel gereksinimli vatandaşlarımızın hayatın her alanında daha güçlü, daha görünür ve daha erişilebilir bir yaşam sürmesi için hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz.
Sevgiyle kolaylaşan, dayanışmayla güçlenen engelsiz yarınlar; ortak sorumluluğumuz, ortak vicdanımızdır” ifadelerini kullandı.

Türk Kanser Derneği’nden Yaz Aylarında Beslenme Uyarısı
Türk Kanser Derneği’nden Yaz Aylarında Beslenme Uyarısı
İçeriği Görüntüle


Engelli bireylerin toplumsal yaşama diğer bireylerle eşit şartlarda katılım sağlamalarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler' de alınan kararla 10-16 Mayıs tarihleri "Dünya Engelliler Haftası" olarak anılmaktadır.